Konsthallens logga
Tillbaka till  STARTSIDAN

 2017  2018  2019 jan-juni
 2019 juli-dec
 2020 jan-juni
 2020 juli-dec
 2021 jan-jun
 2021 juli-dec

Videobiblioteket innehåller inspelningar som oftast skett i samband med en vernissage eller liknande. Här är de inspelningar som gjordes under juli - december 2021.

Kenth Möller 6 juli - 1 augusti 2021
Så här skriver konstnären om sig själv inför utställningen: "År 2005 blev jag medlem i Västerås Konstnärsförening. Plötsligt fick mitt drygt 50-åriga skapande en extern uppmärksamhet, och ett slags erkännande. Hur jag lyckats i mitt konstnärskap ligger i betraktarens ögon, men utifrån min självlärdhet, och övriga förutsättningar, har jag strävat efter enkelheten, och en absolut närvaro i verkligheten. Inget större utrymme för vida tolkningar. Kanske behöver det vackra och det genuina inte tolkas, bara tillåtas vara, betraktas, och lämnas som det är?
För att delvis citera Karin Boye; nog hade det funnits mål och mening på min färd, men det har alltid varit vägen, som varit mödan värd. Det slutliga resultatet har varit underordnat, men vinnlägger man sig om att alltid försöka göra sitt bästa efter egna förutsättningar, vad kan man mera göra och begära? Med denna sommarutställning bidrar jag till att Västerås Konsthall kan ha öppet hela sommaren 2021, men det möjliggör också att jag på Konsthallens väggar, öppnar upp min egen enkla bildvärld, och tillåts samtidigt avrunda, och avsluta hela mitt livlånga konstnärskap.
Den som står mig nära vet varför. För Er andra; en simpel cykelolycka som renderade mig en fraktur på de två övre halskotorna, och en ödemskada på ryggmärgen, satte punkt för min förmåga att utöva mitt konstnärskap. En ryggmärgskada ger inga förhoppningar kring framtida tillfrisknande. Mina förlamningskänslor och smärtor i hela kroppen inkl. dålig motorik i händer och fingrar har lett fram till en helt ny livssituation. Konklusionen får bli att livet är oförutsägbart, och väldigt skört. Men livet fortsätter! Så här vid ”vägs ende” mitt i sommaren, hälsar jag dig välkommen till Västerås Konsthall. När du kommer skall jag vara din värd och ciceron. Jag kan utlova starka akrylfärger på Konsthallens väggar, som skildrar både djur och natur, porträtt, diverse miljöer och stämningar".
Under videons första 40 minuter berättar konstnären engagerat om olika livsupplevelser och erfarenheter som påverkat hans motivval. Under resterande 19 minuter rör sig kameran tyst genom Möllers utställda verk. Videon är filmad på vernissagedagen den 6 juli 2021.

Konstnärsföreningens medlemsutställning 6 juli - 1 augusti 2021
I den här sommarutställningen deltar 22 av Konstnärsföreningens medlemmar: Tord Tengstrand, Gunnel Branzell, Margret Haid, Berit Mannberg, Evy Langlee, Lotta Mattsson, Björn-Owe Andersson, Ana Bondžić, Susanne Hiller, Georgianna Kralli, Maud Frykberg, Lisbeth Grando, Lars Sander, Barbro Christoffersson, Kjell-Åke Jansson, Gunnar Forsman, Agneta Westerdahl, Kristina Kiki Persson, Bo Fredriksson, Marie Hektor, Ingela Bauer och Lena Björkman. Utställningen har stor spännvid vad gäller tekniker och uttryckssätt. Videon spelades in dagen före vernissagen den 5 juli 2021.

 
Besöksadress: Gallerian, Sturegatan 12, 72213 Västerås       Postadress: Kopparbergsvägen 15, Box 33, 72213 Västerås

      sidan uppdaterad 2021-07-08 / tohbbe